Hunedoara

2 sept.

Sambata: O zi insorita, perfecta pentru o calatorie in lumea medievala.

Castelul Corvinilor de la Hunedoara, un castel foarte frumos pe dinafara, o viziune total altfel decat Peles. Ziduri de piatra perfecte la fiecare coltisor. Un pod lung se deschide in fata noastra iar in capat o poarta mare ne primeste cu drag in curtea castelului.. o curte larga inconjurata de ziduri din piatra.

Tunelurile strampte ale castelului ne arata calea, spre prima incapere si anume Camera Ceremoniilor: Pe fiecare coloana, construita in stil gotic, erau asezate steaguri colorate, indreptate spre tron.

Capela o incapere, care din pacate nu este deschisa vizitatorilor, ascunde pe una dintre pietre faimoasa inscriptie „Apa ai dar suflet n-ai”.

Fantana: Acest obiect,este adapostit de o curte interiora, fiind sapata pe parcursul a 15 ani de 3 prizonieri, turci. Ioan de Hunedoara le facuse promisiunea, ca atunci cand vor termina fantana vor fi eliberati. Dupa 15 ani de lucru, gasesc apa, dar nu sunt eliberati ,deoarece intre timp Ioan de Hunedoara moare si urmasul sau, nu le da libertatea promisa. Atunci unul dintre turci sapa o inscriptie in piatra: „Apa ai dar suflet na-i”.

Curtea interioara,cu urcare la terasa de artilerie: Terasa este o constructie pur militara.

La iesire din castel aud un tipat venind din cele doua usi largi deschise, curioasa intru sa vad ce se intampla. Prima usa din lemn, ascunde in spatele ei infricosatoarea inchisoare a cetatii. Un barbat papusa ne arata chinurile prin care treceau unii oameni, pe vremuri. Camera de tortura, in care observam, o femeie papusa tinuta in lanturi si asezata pe cuie.

Castelul Corvinilor ne-a aratat o parte din lumea medievala, parca si acum aud pasii cailor, care intra in forta pe poarta, gata de lupta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: