2nd Stop (Peles)

17 Aug

Articolul anterior a fost despre Biserica Fortificata de la Viscri. Acum am sa va povestesc despre principala oprire si anume castelul Peles.

Peles, un castel frumos neschimbat din 2010 cand am fost ultima oara. Urcand dealul, observ incet-incet printre copaci turnul cu ceas inalt al castelului, iar in cateva momente vad tot castelul. Un peisaj frumos, in care castelul care intra in contrast cu iarba verde, ne fascineaza. Ne apropiem de intrarea castelului. O curte interioara mare… inconjurata de zidurile castelului, pictate cu cele mai frumoase culori. Asteptam sa intram in castel.

Am intrat in castel: Holul de onoare, ne intampina cu un covor rosu lung inaintea noastra, statuile din marmura, se uita curioase la noi. Sala de arme: o incapere, foarte spatioasa avand pe pereti diferite, arme folosite in lupte si mai ales la parade militare. Semineul care ascunde in spatele lui cele mai pretioase armuri, ale castelului ne sporeste curiozitatea.

Biblioteca, fiind o incapere destul de intunecata nu puteai observa foarte multe lucruri, insa cartile stateau dupa sticla, perfecte la locul de mult avut.  Camera muzicala: cu cele mai multe instrumente muzicale unde o harpa argintie straluceste in mijloc iar un pian negru astepta acele seri de vis, in care muzica plutea in aer.

Sala oglinzilor, cu deschidere in sufragerie. Sufrageria: o masa lunga cu multe scaune, ocupa aproape toata incaperea.. masa este pregatita.. tacamurile si farfuriile sunt asezate perfect la fiecare scaun.  Ajungem intr-un hol lung, unde un sir de statui ne conduc, pana in sala de spectacole.  Sapte randuri de scaune galbene, indreptate spre scena, unde aveau loc piesele de teatru. 

Sala de concerte care si astazi mai gazduieste scurte concerte. Un pian de un negru lucios sta pe mijlocul scenei de lemn. Dormitorul regal: Un dormitor superb al regelui si al reginei, camera avea usa spre camera unde se servea micul dejun.

Multe alte camere frumoase are castelul insa nu pe toate le poti vizita, turul nostru a fost parterul si etajul 1 castelul avand 2 etaje. Turul a tinut o ora si jumatate, dar as mai fi stat.. Dupa terminarea turului, am servit o prajitura, si am baut un suc la cafeneaua castelului. 

                                                                                               Castelul este deschis intre orele 09:00- 17:00

Image

Image Biblioteca

Image Sufrageria

Image

Image

Image Sala de spectacole

Image

Sala de concerte                                                                                                                    

 

Image

 

Image

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: