1st Stop (Viscri)

16 aug.

Ieri am calatorit. Am plecat spre castelul Peles, dar in drumul nostru se afla si Biserica fortificata de la Viscri. La intrare in judetul Brasov am gasit un indicator spre biserica fortificata. Mai aveai de mers de la drumul principal 7 km, de drum anevoios. Un sat vechi si ingrijit ne intampina la mijlocul drumului cu casele lui de diferite culori. Toate casele aveau o arhitectura saseasca. Acest sat este cel mai frumos pe care l-am vazut, fiind foarte ingrijit, si plin de turisti din diferite tari. Frumusetea satului este dominata de siruri lungi de case vechi si colorate.

Dupa o plimbare frumosa prin sat, ajungem in cele din urma la Biserica fortificata. O poarta mare se deschide in fata noastra, iar in spatele ei un tunel de copaci ne aratau calea. Biserica este una dintre cele mai vechi din Transilvania.. O usita deschisa ne indruma sa urcam pe treptele din piatra amplasate intr-un tunel stramt si intunecos care ducea spre varful turnului. Din turn puteai observa panorama frumoasa a dealurilor, si chiar unele case.

In interiorul impresionantelor ziduri, se poate vizita muzeul etnografic, in care sunt expuse obiecte specifice vietii de zi cu zi a populatiei sasesti. In acest sat am mancat cea mai buna zacusca!!!.

Printul Charles are o resedinta de vara in Viscri, acest sat.. colorat.

                                                                                 2nd Stop (Peles)…. in curand

Image

Image

Image

 

Image

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: